Ny Pokémon-studie – Charmander är fansens favorit

I samband med det framtida utsläppet av Pokémon: Brilliant Diamond och Shining Pearl har Ebuyer gjort en studie över vilka Pokémon som är mest älskade hos fansen.

Trots att det numera finns nästan tusen olika Pokémon upptäckte Ebuyer att det definitivt finns vissa Pokémon som det pratas mycket mer om än andra. De tog 30 av de mest omtalade Pokémonen under de senaste 12 månaderna och tittade sedan på vilken ton konversationerna hade (positiv/negativ/neutral).

Intressanta resultat

  • Pikachu är den mest omtalade Pokémonen och har blivit nämnd i över 2,3 miljoner diskussioner de senaste 12 månaderna. Inte så konstigt, eftersom den elektriska musen både är Pokémon-företagets maskot och Ash Ketchums evige följeslagare. På andra plats är Eevee med över 636 000 diskussioner: inte heller konstigt eftersom den fluffiga rävpokémonen är den Pokémon med flest möjliga evolutioner, en för varje typ (eld, vatten, elektricitet osv.).
  • Den Pokémon med mest kärleksfulla diskussioner (37%) är Charmander. Det har blivit i princip blivit universalt bestämt att Charmander var den bästa Pokémonen att börja med när man spelade den första generationen av Pokémon. Även nu är det många som ser tillbaka på startern med nostalgisk värme. Dessutom är Charmanders slutliga form Charizard, även den en storfavorit. Det är svårt att nämna den ene utan att nämna den andra.
  • Den mest ogillade Pokémonen (11,9%) är Dragonite, ännu en drake från den första generationen. Ogillandet ligger både i att många föredrar Charizard, samt att Dragonite har haft en tendens att vara väldigt svår att besegra.

Om du vill läsa mer om vad studien kom fram till kan du klicka här för att läsa Nintendo Lifes artikel om samma studie.

///

Oroa dig inte om dina favoriter inte är på listan. Den 25-åriga spelserien har fans över hela världen i alla möjliga åldrar och alla har sina egna favoriter. Mina storfavoriter kommer alltid att vara Ninetales och Espeon, och jag älskar inte Espeon mindre bara för att den inte kom med på listan. Vilka är dina favoritPokémon? Prata om dem mer med andra på Internet, så kanske din favorit är med nästa gång någon gör en studie!

1 Kommentar on “Ny Pokémon-studie – Charmander är fansens favorit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait