Pokémon-kort sålt för 90 000 dollar på auktion

Spelkort som Yu-Gi-Oh och Pokémon är egentligen till för att spelas med, men de används också som samlarkort. Som alla samlarobjekt finns det vissa kort som är värda mer än andra. Ibland dyker det upp extremt sällsynta kort på auktioner som säljs för nästan overkliga summor.

Den 9 juli sålde Heritage Auctions kortet Pokémon Super Secret Battle ”Nr. 1 Trainer” Trainer Promo Hologram Trading Card för en rekordhöd summa på 90 000 dollar. Pokémon-samlare anser att detta Trainer Promo-kort är det mest eftersökta kortet i världen. Dessutom är det en av de mest sällsynta Pokémon-korten. Det sålda kortet är graderat som ett ”Gem Mint 10”-kort, vilket innebär att kortet är i extremt fint skick. Detta i kombination med dess sällsynthet gör att det värdefullt för samlare.

Det holografiska ”Trainer Card”-kortet har en intressant historia som liknar Willy Wonkas guldbiljetter i Roald Dahls Kalle och chokladfabriken. De sju korten tillät ägarna att delta i en hemlig Pokémon-turnering, Super Secret Battle, som höll rum den 22 augusti 1999 i Tokyo. Enda sättet att få tag på korten var att vinna en av sju regionala turneringar. ”Detta specifika kort gavs till sju stycken förstaplatstagare, vilket betyder att det endast finns sju stycken sådana kort i hela världen,” säger Barry Sandoval, vice-vd för serietidningar på Heritage Auctions.

Teckningen på kortet är gjord av Hideki Kazama, en japansk konstnär vars verk har dykt upp på tre olika Pokémon Trainer Cards. Texten, som står på japanska, översätts ungefär så här: ”Detta är en erkänd Pokémon Card Game Official Tournaments-champion och förtjänar därmed respekt. Genom att visa upp det här kortet har du tillåtelse att tävla i Secret Super Battle.”

Heritage Auctions

Heritage Auctions är världens största auktionshus när det gäller samlarsaker. Om ni vill veta mer om dem eller ta en titt på deras auktioner kan ni följa dem på Facebook eller Twitter. Ni kan också besöka deras hemsida.

1 Kommentar on “Pokémon-kort sålt för 90 000 dollar på auktion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait