Rollspelet Upriver, Downriver har lagts ut på KickStarter

Upriver, Downriver är en ny originell fantasy-rollspel som går ut på att göra en omöjlig resa på en magisk flod. Rollspelet är utvecklat av Sasha Sienna och Jonathan Sims vid MacGuffin and Company. Den är designad att vara en kortare kampanj på mellan fyra och tolv sessioner.

Det enda du har vetat i ditt liv är Den stora floden. Stormar bryter ut över flodstränderna och skatter är begravda i gruset. Fiskar simmar i stora grupper genom Silvergapen och ris växer frodigt på Glasvägen. Ingen har någonsin hittat flodens källa, där det sägs att all magi härstammar från. Ingen har heller återvänt efter att ha rest över horisonten mot havet. Om du reser uppåt floden ses du som en dåre som letar efter feguld. Om du reser nedåt floden anses du redan vara död, uppäten av det hungriga havet. Men du och din besättning har svurit en magisk ed och ni måste antingen nå er destination eller ge era själar till vattnet.

Du måste välja om du vill resa mot källan eller havet. Ingen har kommit tillbaka från någon av dem och de har både helt olika utmaningar och belöningar. Under dina resor kommer du att besöka magiska, enigmatiska och farliga platser. Varje plats är inspirerad av Major Arcana i tarot-kort och är hem till karaktärer som både kan hjälpa och stjälpa din resa. Hur du väljer att hantera din resa är helt upp till dig.

Var beredd på att Upriver, DownRiver är ett extremt dödligt rollspel. Ingen har lyckats ta sig till flodernas yttersta gränser och ingenting säger att er resa kommer att sluta bättre. Trots att er resa säkerligen kommer att bli kort och brutal betyder det inte att resan är meningslös. Allting har ett slut, trots allt.

///

Om du är intresserad av Upriver, Downriver kan du besöka rollspelets Kickstarter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait