Dynasty Warriors 9: Empires kommer ut den 25 februari 2022

Utgivaren Koei Tecmo och utvecklaren Omega Force har meddelat att Dynasty Warriors 9: Empires kommer att släppas den 25 februari 2022. Spelet kommer att vara tillgänglig på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Nintendo Switch.

Storming the Castle

Spelet har en ny funktion kallad Storming the Castle där områden utanför slottet förvandlas till stridsfält och spelare slåss mot varandra för att ta kontroll över slottet. Spelare kan också invadera en fiendes bas och använda dess vapen mot fiendearméen. När spelare bryter igenom en fiendes dörrar kan de söka seger efter att de har besegrat basens ledare. Alla fiendeofficerarna kommer att samlas i ett sista försök att stoppa spelarna, vilket ger dem chansen att besegra och fånga officerarna.

Secret Plans

Så kallade Secret Plans kan också ha effekt på striden. De väljs innan i förberedelsestadiet och aktiveras sedan som uppdrag under stridens gång. Varje plan har sitt eget sätt att lyckas och misslyckas, och om spelaren lyckas med ett uppdrag får inte bare de, utan även alla dess allierade, en belöning. De olika typerna av arméenheter kommer också att ha sina styrkor och svagheter, liksom triangelsystemet som har använts i tidigare Fire Emblem-spel.

PlayStation 5-versionen kommer endast att finnas digitalt och spelare som köper den fysiska PlayStation 4-skivan kommer att få en gratis uppgradering.

Dynasty Warriors-serien

Dynasty Warriors är en japansk hack-och slash-spelserie skapad av Omega Force och Koei. Serien är en spinoff på Koeis Romance of the Three Kingdoms-spelserie, som i sin tur är baserad på den kinesiska novellen med samma namn, som i sin tur är en fictionaliserad och överdriven version av den kinesiska historietexten Records of the Three Kingdoms.

Som titeln till Dynasty Warriors 9: Empires indikerar har det släppts åtta spel i serien innan den. Den första kom ut 1997 och det åttonde och närmaste spelet kom ut 2013. Det har gått en tid sedan Dynasty Warriors-fans fick någonting nytt, men nu är väntan äntligen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait