Far Cry 6 släpps idag

Idag släpps äntligen Far Cry 6, det senaste tillskottet till Far Cry-serien. Spelet kommer att släppas på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox One, Microsoft Windows och Stadia. Spelet är utvecklat av Ubosoft Toronto och utgivet av Ubisoft.

Det var egentligen meningen att Far Cry 6 skulle ha kommit ut den 18 februari, men som så mycket annat inom underhållningsindustrin de senaste två åren blev det utskjutet på grund av Covid-19.

Handling

Far Cry 6 utspelar sig i det fiktiva landet Yara och handlar om hur den tyranniska diktatorn President Antón Castillo (Giancarlo Esposito (Breaking Bad (2009-2011)) försöker, i sina egna ord, “föra tillbaka landet till dess forna storhet”, allt medan han uppfostrar sin son Diego (Anthony Gonzales (Coco (2017)) att följa i hans fotsteg. I ett land där tuppfäktningar, explosioner och skjutstrider är en del av invånarnas vardag bildas det en gerillaarmé vars mål är att störta Castillos tyranniska styre.

Spelets huvudperson är Dani Rojas, en Yara-invånare som brukade vara del av den yaranska militären, men som nu är en gerillasoldat. Spelaren kan välja vilket kön Dani ska vara i början av spelet.

Manus och musik

Manuset är skrivet av Navid Khavari (Far Cry 5 (2018)) och musiken är gjord av Pedro Bromfman (Max Payne 3 (2012)).

Far Cry-serien

Far Cry är en spelserie inom FPS-genren som för tillfället består av sex huvudspel (Far Cry 16) och sju sidospel (Far Cry Instincts: Predator, Far Cry Instincts, Far Cry Instincts: Evolution, Far Cry: Vengeance, Far Cry 3: Blood Dragon, Far Cry Primal och Far Cry: New Dawn. Spelens berättelser hör inte samman med varandra. Det de har gemensamt är att huvudpersonen är i ett fiktivt land/ö/stad och måste slåss mot tyrannerna som styr områdena.

Om du vill veta mer om Far Cry 6 kan du besöka den officiella hemsida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait