Fria Ligan meddelar om Blade Runner-RPG

Fria Ligan har meddelat att de just nu håller på att skapa ett officiellt Blade Runner-rollspel. Rollspelet kommer att släppas lagom till första filmens 40-årsjubileum. Huvudansvarig för rollspelet är Tomas Härenstam, Fria Ligans grundare. Rollspelet kommer att använda en skräddarsydd version av Year Zero systemet, som bland annat rollspelen Mutant: År Noll, Alien RPG, Tales from the Loop och Forbidden Lands också använder sig av.

(Simon Stålenhag står bakom musiken i trailern. Han har även gjort musiken till Tales from the Loop och Things from the Flood.)

Teman och karaktärisering

I Tomas Härenstams officiella uttalande om rollspelet betonade han hur viktigt det var att fånga Blade Runner-atmosfären med alla dess teman om intriger, existentiella frågor och moraliska konflikter. Dessutom nämnde han att staden Los Angeles kan tolkas som en karaktär helt i sig själv och att staden därför agerar och reagerar med eller mot spelkaraktärerna, precis som vilken annan NPC som helst.

Eftersom spelare kan ta rollen som antingen människa eller reblikant och en spelgrupp kan bestå av båda grupperna ger det stora möjligheter att starta konflikter i gruppen. I slutändan kan man varken lita på sin grupp, människorna som bor i LA eller ens staden själv.

Handling

Spelarna kommer att ta rollen som Blade Runners som löser brott på Los Angeles gator 2037. Rollspelet utspelar sig kort efter att Wallace Corporation har debuterat de nya Nexus-9 replikanterna på Jorden. Den officiella engelska beskrivningen av handlingen lyder som följande:

As a member of the LAPD’s Rep-Detect Unit, you’ll face impossible choices and find beauty and humanity in the stubborn resilience to keep fighting. To persevere through pain. To agonize over itches you can’t scratch. To do questionable and extraordinary things, chasing after fleeting moments of love, hope, and redemption to be lost in time like tears in rain. But then again, who does?

///

Håll ögonen öppna för mer information om både Fria Ligan och Blade Runner RPG i framtiden!

2 Kommentarer on “Fria Ligan meddelar om Blade Runner-RPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait