5 avslappnande spel

Här är några TV-spel för er som bara vill luta er tillbaka och döda några timmar i lugn och ro framför skärmen.

Stardew Valley

Ta över gården som din morfar lämnade efter sig och gör dig hemmastad i Stardew Valley. Sköt om gården, utforska gruvor, fiska, bli vän med foket i Pelican Town och starta en romans, allt med lugnande musik i bakgrunden.

Donut Country

Ett växande hål i marken som sväljer upp både folk och byggnader låter som premissen till ett skräckfilm, men i Donut Country får det en helt annat känsla.

Animal Crossing: New Horizon

Det senaste tillägget till Animal Crossing-serien var populärt redan från dag ett och fortsätter att vara en tröst för de som inte kan träffa sina vänner ansikte mot ansikte just nu. Få din lilla by att växa, inredd ditt hem precis hur du vill och bjud dina vänner över för att ge dem en guidad tur av din ö.

flOw

flOw har en väldigt enkel premiss: du är vattenlevande organism som utvecklas genom att äta andra mikroorganismer. Inget ovanligt, eller hur? Det är dock kombinationen av det enkla spelsättet, den vackra bakgrunden och det lugnande soundtracket som gjorde att folk förälskade sig i flOw och fortsätter att spela det trots att spelet är över 10 år gammalt.

Journey

Du är en liten humanoid som är på en resa, en resa som tar dig över vida öknar och djupa hav, allt för att ta dig till ett ljus i fjärran. Det finns ingen dialog i Journey, men det behövs inte heller. Musiken och världen du rör dig genom berättar historien lika bra, om inte bättre.

///

Ett år har gått sedan Covid-19 klassades som en pandemi och förändrade det vardagliga livet för folk över hela världen. För många kan det kännas som om pandemin aldrig kommer att ta slut. Men det kommer den. Fler och fler människor vaccineras varje dag och har vi tur kommer alla att vara vaccinerade någon gång nu i sommar. Vi är i slutspurten nu. Håll ut lite till och spela lugnande TV-spel medan du väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait