Skymningens fasor är ute på Kickstarter

Chock: Åter från graven är ett välkänt rollspel som fokuserar på skräck. Nu är Skymningens fasor, monsterboken till Chock: Åter från graven, ute på Kickstarter.

Chock: Åter från graven och Skymningens fasor

Chock: Åter från graven gavs ut 2018 av Elosa förlag och är en omdaning av det klassiska rollspelet Chock, som kom ut på 80-talet. Den nya versionen behåller den stämningen från originalet, men reglerna har uppdaterats för att bättre passa in på engångsspel.

Om man ska skrämma livet ur någon, så behöver man något att skrämmas med. I Chocks fall är det monster som gäller. En monstermanual är därför det perfekta verktyget för spelledaren. Skymningens fasor innehåller alla väsen som du som spelledare kan använda dig av för att sätta skräck i dina spelare.

Folktrons fasor och Basker blå

Monsterboken är inte det enda som kommer att släppas från Elosa förlag. De släpper också modulerna Folktrons fasor och Basker blå.

Folktrons fasor är en samling berättelser skrivna av Anna Gable Frimodig (författaren av Nattens fasor, monsterboken till den gamla Chock) där läsaren får följa ett filmteam som sakta men säkert påbörjar sin resa mot att förstå att monster finns på riktigt. Berättelserna fungerar som inspiration och bakgrundsmaterial i spelarnas efterforskningar, medan filmteamet presenteras som en färdig grupp redo att använda, antingen som en färdig spelgrupp eller spelledarkaraktärer. Spelarna får även värden och information om de väsen som dyker upp.

Basker blå är skriven av Anders Blixt, hjärnan bakom det ursprungliga Nattens fasor. Det är andra halvan av 1980-talet och inbördeskrig har slitit sönder det fiktiva västafrikanska Atlântida. FN:s säkerhetsråd har organiserat en FN-styrka som ska övervaka en osäker vapenvila, bland annat med en svensk-finsk infanteribateljon. Soldater och biståndsarbetare upptäcker då att många väsen kalasar likt hyenor på inbördeskrigets död och elände.

///

Kickstarten har redan nått sitt mål och jobbar nu för att nå sina stretch goals: omröstningar om berömda väsen att lägga till i boken, bonus-pdf:r till backare och en limited exklusiv utgåva ligger i potten. Om du vill hjälpa till kan du klicka här.

1 Kommentar on “Skymningens fasor är ute på Kickstarter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait