Spelbranschens råd till föräldrar

Nu när många sitter hemma och spelar mer än vanligt har den europeiska spelbranschens intresseförening ISFE samlat lite råd till föräldrar.

Du hittar råden i sin helhet genom att följa den här länken, men en sammanfattning finns nedan:

Kolla PEGI-märkningen

PEGI är en vägledning som hjälper föräldrar att ta beslut kring vilka spel som är lämpliga. Genom märkningen kan man se vilka spel som innehåller våld, sex, olämpligt språk, skrämmande inslag, med mera. Det finns också en åldersmärkning som gör det enklare att veta vilka spel som lämpar sig för vilka åldrar. PEGI har inte att göra med hur svårt ett spel är, utan mer hur lämpligt det är.

Använda föräldrakontroll

Många spel har föräldrakontroll och den bör föräldrar använda sig av. Där kan man ställa in hur länge ett spel ska få spelas, och hur ofta.

Engagera dig

Kanske det viktigaste rådet. Genom att prata med sina barn kan föräldrar närma sig spelandet och få en bättre förståelse, men också skapa en medvetenhet hos barnen om att spel inte bara är roligt utan också kan innebära en risk för att spela för mycket och missa annat.

Läs på

Lär dig om spelen så kan du också prata om spelande hemma på ett bättre sätt. Pröva spela själv om du inte redan gör det och var ett bra föredöme.

1 Kommentar on “Spelbranschens råd till föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait