Flera chefer på Ubisoft förlorar sina positioner

Tre chefer på Ubisoft – Serge Hascoet, Yannis Mallat och Cecile Cornet – har slutat sina jobb på grund av anklagelser att ha uppmuntrat till att skapa en dålig arbetsmiljö.

Serge Hascoet hade förut posten som chief creative officer. Han hade stort inflytande inom företaget eftersom han hade auktoriteten att ge grönt ljus åt projekt och rätt att göra kreativa ändringar. Men den auktoriteten ledde också till att han hade stort inflytande över de anställda. Flera anställda har vittnat till att han har missanvänt sig av denna auktoritet och på sätt skapat en dålig arbetsmiljö. Yves Guillemot kommer att över hans position.

Yannis Mallat var verkställande direktör på Ubisofts Kanada-kontor. Precis som Hascoet ska Mallat ha uppmuntrat till en dålig arbetsmiljö, vilket flera anställda på kontoret kan vittna till.

Cecile Cornet, Ubisofts globala HR-chef kommer också att bli ersatt. Enligt uppgifter hade hon en stor roll i hur denna dåliga arbetsmiljön lyckades få rot. Hon var också anledningen till att de chefer som jobbade under henne kände sig bekväma med att bete sig som de gjorde. Trots detta finns det inga uttalanden om att hon skulle sluta jobba på Ubisoft. Istället verkar det som att hon kommer att få en annan position i företaget.

Inte första gången

Detta är inte första gången som Ubisoft har haft problem med deras chefer. Vice-ordföranden Maxime Beland har blivit anklagad för misshandel och sexuella övergrepp. I juni blev även en av Watch Dogs marknadsförare, Andrien Gbinigie, anklagad för att ha begått sexuella övergrepp.

///

Att så många personer på höga positioner har blivit anklagade för olika typer av trakasserier är inte bra PR för Ubisoft. Enligt Ubisoft själva håller företaget på att undersöka och rekonstruera sin HR-funktion. Detta är för att göra det lättare för dem att upptäcka och hantera den här typen av trakasserier. Vi får vänta och se om de kan hålla vad de lovar.

1 Kommentar on “Flera chefer på Ubisoft förlorar sina positioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait