Cyberpunk-spel att spela innan Cyberpunk 2077

I november kommer Cyberpunk 2077 att lanseras. Här är några andra spel inom cyberpunk-genren som du kan spela för att komma i rätt stämning.

Shadowrun-serien (1993-2015)

Shadowrun-serien är baserat på tabletop-rollspelet med samma namn. I det här cyberpunksamhället existerar flera olika raser bredvid varandra: bl. annat människor, orker, troll, alver och dvärgar. Dessutom finns det magi. Spelen följer inte varandra: de utspelar sig helt enkelt bara i samma universum. Om du gillar klassisk fantasi blandat med cyberpunk är detta definitivt serien för dig!

Observer (2019)

Observer är ett skräck/thriller TV-spel som utspelar sig i Krakow 2084 efter att ett storföretag, Chiron, har tagit över Polen. För att hålla kontrollen över invånarna skapade Chiron en polisgrupp som kallas för Observers eftersom de har auktoriteten att hacka sig in i folks hjärnor. Observer-polisen Daniel Lazarski får ett mystiskt meddelande från sin son Adam som leder honom till en gammal lägenhetsbyggnad. Väl där hittar han en kropp utan huvud, vilket är början på ett mycket bisarrt fall. Definitivt ett spel för dem som gillar mysterium.

(Windows, Linux, macOS, PS4, Xbox One)

Deux Ex-serien (2000-2017)

Deux Ex-serien utspelar sig i en värld som har blivit ett dystopiskt cyberpunk-samhälle. Spelen är inte i kronologisk ordning och följer inte alltid samma karaktärer, men det de alla har gemensamt är att de har fått artificiellt uppgraderingar, också kallade ”augmentationer”. Dessutom finns alltid det mystiska organisationen Illuminati i bakgrunden och ställer till det för huvudkaraktärerna. Om du gillar action är detta serien för dig.

(Android, iOS, Classic Mac OS, Microsoft Windows, macOS, Linx, PS2, PS3, PS4, Wii U, Xbox, Xbox 360, Xbox One)

VA11 HALL-A: A Cyberpunk Bartender Action

I VA11 HALL-A spelar du en bartender i ett cyberpunk-samhälle. Beroende på hur väl du börjar lära dig vilka drinkar kunderna gillar kommer du att lära känna dem och få reda på deras berättelser. Det här spelet är för de som vill ha en mer chill cyberpunkupplevelse.

(Microsoft Windows, OS X, Linux, PlayStation Vita, PS4, Nintendo Switch)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait