Fria Ligan och Alchemy erbjuder liveworkshop om Nordiska väsen

Vill du lära dig hur man spelar eller leder en Nordiska Väsen-kampanj? Fria Ligan och Alchemy bjuder in folk på en speciell liveworkshop där Dan och Vinny från Alchemy-teamet kommer att leda er genom hur man skapar en fängslande berättarupplevelse.

Om du är intresserad av att ta del av liveworkshopen kan du skriva upp dig på listan här. Du måste vara medlem i Alchemy innan du kan skriva upp dig på kursen och det finns begränsat antal platser, så gör detta så snabbt som möjligt.

Om Nordiska väsen

I de mörka skogarna bortom bergen, vid svarta sjöar i gömda lundar. På din tröskel när du tittar ut genom fönstret. Skuggor som rör sig. Märkliga och förvridna varelser som lurar precis bortom din syn och observerar allt du gör, väntar på att du ska göra ett misstag. Osett av de flesta, men inte av dig. Du ser dem för vad de verkligen är: Väsen.

Nordiska väsen är ett rollspel skrivet av Nils Hintze och är baserad på verk av den svenske illustratören och författaren Johan Egerkrans. I rollspelet ligger fokuset på en mörk, gotisk miljö genomsyrad av nordisk folktro och gamla skandinaviska myter. Spelmekaniken använder en anpassad version av den prisbelönta Year Zero Engine.

2021 vann rollspelet tre ENNIE Awards: en för Bästa monster/motståndare, en annan för Bästa konst, omslag och en tredje för Bästa konst, interiör. Den har för tillfället tre expansioner fyllda med mysterium för spelare att lösa: En grym hemlighet, Årstidernas mysterier och Sagan om berget som försvann. För de som är mer intresserade av brittisk mytologi finns boken Mythic Britain & Ireland. De flesta böckerna finns som både svensk och engelsk version.

Om Fria Ligan

Fria Ligan förlag ger ut skönlitteratur, konstböcker och rollspelsböcker, både i Sverige och internationellt. Några av deras mest kända rollspel är Nordiska väsen, Ur varselklotet, Flodskörden, Svärdets sång, Mutant: År Noll, Coriolis – mörkret mellan stjärnorna, Symbaroum och ALIEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait