THOSE. DAMN. HUMANS. finns ute på Kickstarter

THOSE. DAMN. HUMANS. är ett kortspelsprojekt som just nu ligger uppe på Kickstarter. Spelet går ut på att som djur ta över världen som människorna har misslyckats med att ta hand om. Ni kan vara 2-4 spelare, åldersgränsen är 12+ och det tar inte mer än 30-45 minuter att spela.

Detta kortspel är Mason Weins första Kickstarter-projekt, och det första spelet han har gjort utan att ha en chef som tittar över axeln. Eftersom det är hans första egna projekt ville han starta sin spelskaparkarriär med ett enkelt spel som inte behöver någonting annat än kort för att spelas.

Så här spelar du THOSE. DAMN. HUMANS.

Det finns fyra olika kort i spelet: Animal, Sabotage, Settlement och Defense.

I början av spelet drar varje spelare 7 kort från en kortlek bestående av både Sabotage- och Animal-kort, och lägger samtidigt upp ett enda Settlement-kort med ansiktet upp i mitten av bordet. Efter det dras Defense-kort och läggs med ansiktet upp bredvid Settlement-kortet ända tills Settlement-kortets Defense Points har blivit uppfyllda.

Spelarna spelar sedan i tur och ordning. På varje spelares runda måste du lägga fram ett kort, som antingen är Animal eller Sabotage, och i slutet av varje runda måste du dra ett nytt kort.

När du spelar ett Animal-kort läggs det ner framför dig med ansiktet uppåt. Detta är din ’hjord’, där du lägger alla Animal-kort du lägger ner. När din hjord stor nog att matcha ett Settlements Defense-kort får du attackera. Om din attack lyckas vinner du över människorna och får ett poäng för varje Defense Point som kortet hade.

Sabotage-korten kan spelas både under din tur och som ett respons på ett kort som dina motspelare har lagt ner.

Spelaren som först får 40 poäng vinner!

Spelet består av:

  • 96 olika Animal-kort
  • 48 Sabotage-kort
  • 24 Settlement-kort
  • 36 Defense-kort
  • en regelbok på två sidor

///

Om du är intresserad av att stödja THOSE. DAMN. HUMANS. kan du klicka här för att komma till dess Kickstarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait