ManyDev och Bingle presenterar: Edge of Collapse

ManyDev Studios och Bingle Games kommer i framtiden att släppa Edge of Collapse, som är baserat på den bästsäljande bokserien av Kyla Stone. Spelet är en gripande, postapokalyptisk thriller där du får uppleva berättelsen från böckerna i ett helt nytt medium.

Handling

Under en av Michigans kalla vintrar slår en EMP-attack ut alla bilar, telefoner och all annan elektronik. Attacken gör att Hannah Sheridan, som i fem år har suttit fängslad i en galnings källare, äntligen lyckas fly. Hon är totalt nerbruten, både fysiskt och psykiskt, och är dessutom gravid. Trots allt detta måste hon ta sig igenom mil av överfrusna skogar om hon vill se sin familj igen. På vägen stöter hon på andra människor som även de flyr från eller mot någonting. Utan elektronik är det en tuff värld, och Hannah måste bli mer hänsynslös än de som står i hennes väg om hon vill överleva.

Spelelement

Undvik fara genom att smyga bakom fiendens rygg eller möt dem ansikte mot ansikte i ett turbaserat stridssystem. Använd terrängen till din fördel och utnyttja karaktärernas unika stridsförmågor.

Varje karaktär har dessutom olika färdigheter att använda sig av när de försöker lösa de problem och gåtor som de snubblar över under spelets gång. Det är spelarens roll att använda dessa förmågor för att på bästa sätt överleva i denna nu ogästvänliga värld.

Under resans gång kommer Hannah att få chansen att lära känna sina reskamrater. Prata med dem för att ta reda på deras berättelser och skapa band som aldrig kommer att brytas.

Sist men inte minst: ren överlevnad. Du måste hitta både mat och vatten, samtidigt som du hanterar Michigans iskalla väder, särskilt på natten när temperaturen faller skarpt. Leta upp vad du behöver och gör upp eld på natten för att överleva i den skoningslösa naturen.

Allt detta och mer, samtidigt som du hjälplöst ser på hur Hannahs mentala och fysiska hälsa blir succesivt sämre och sämre ju mer tid som går.

///

Om du vill läsa mer om Edge of Collapse kan du gå in på spelets Steam-sida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait