Manic Mages ute på Kickstarter

Brädspelet Manic Mages har precis lagts upp på Kickstarter. Manic Mages är ett dungeoncrawl-brädspel för 2-6 spelare. Det är lätt att lära sig, går snabbt att sätta upp och på grund av de utbytbara brickorna är inget spel det andra likt.

Manic Mages

I Manic Mages spelar du en av sju galna magiker som tävlar om att utforska en oerhört gigantisk grotta och jaga de monster som gömmer sig i grottans djupaste vrår. Spelet går helt ut på att utforska din omgivning, göra strategiska val och bli allt mäktigare genom att bygga ut grottan, besegra monster och få belöningar ända tills fyra specifika monster har blivit besegrade. När dessa fyra har fallit avslutas spelet omedelbart och den spelare med flest poäng vinner.

Detta är ett spel med ganska högt tempo som inte kommer ta mer än 45 min att spela. Folk som gillar Unmatched, Betrayal at the House on the Hill, Munchkin och Carcassone kommer definitivt att gilla Manic Mages. Dessutom är det ett brädspel i liten förpackning, så det kommer att vara lätt att ta med sig om du vill spela någonting hos en kompis eller på semestern.

Hur du spelar

Under en runda kommer du och dina medspelare att:

-FLYTTA era karaktärer upp till tre kartbrickor, flippa över dem och placera Monsterbrickor medan du går.

-Dra ett Magikort ELLER flytta din karaktär ytterligare en kartbricka

-SPELA och släng ett Magikort

Under spelets gång kommer du även att kunna använda ett Vapen varje runda, där du använder alla dina samlade Relik-effekter och attacker från dina husdjursmonster för att attackera grottmonstrerna.

Varje klass av monster (Mundane, Mighty, Mythic) som finns i spelet har ett visst antal HP (3, 7, 15) och är värda olika poäng (½, 1 och 3 poäng). Dessutom är de olika typer av monster (t. ex. demon, odöda), vilket innebär att vissa Magikort ger extra skada på dem. Därför är det viktigt att ha en strategi för att samla ihop så många poäng du kan innan dina motståndare gör det.

///

Klicka här för att komma till Manic Mages Kickstarter om du vill veta mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait