Tales from the Loop – The Board Game kommer ut den 6 februari

Stig in i Slingans värld. Fria Ligan lanserar Tales from the Loop – The Board Game den 8 februari. Brädspelet kommer att vara tillgänglig i både affärer och på Fria Ligans webbutik.

Handling

Landskapet var fyllt av maskiner och metallskrot kopplade till anläggningen på ett eller annat vis. Precis som alltid kunde man se Bonareaktorns kolossala torn med sina gröna ljus i horisonten. Om man satte örat till marken kunde man höra Gravitronen spinna, hjärtat av den ingenjörsmagi som var fokuset för Slingans experiment.

I det här brädspelet ska du och dina vänner samarbeta för att undersöka Slingans hemligheter. Slingan är den underjordiska forskningsanläggning som visar sig ha en konstig effekt på områdena . Ni har alla rollerna av några lokala ungar som undersöker de fenomen som hotar öarna och förhoppningsvis stoppar dem. Varje dag börjar vid skolan, men så fort det ringer ut för dagen kan ni ger er iväg och se vad ni kan hitta innan ni måste hem till middag och läxor.

Innehåll

Tales from the Loop – The Board Game innehåller åtta unika scenarier, plus sex stycken miniatyrer skapade av Simon Stålenhag. Spelet är för 1-5 spelare och det tar mellan 90-120 minuter att spela igenom ett scenario.

Ur Varselklotet

Brädspelet är baserad på konstboken Ur Varselklotet, skapad av konstnären Simon Stålenhag. Hans konstverk berättar om ett fiktivt Skandinavien på 80-talet, då robotar är en vanlig syn att se vandra omkring. Konstboken fick senare en uppföljare, Flodskörden. 2017 gjorde Fria Ligan ett rollspel som hade Ur Varselklotet-världen som miljö, ett rollspel som blev en storhit och vann fem Gold ENnie Awards, bland annat för Best Game och Product of the Year.

Fria Ligan

Fria Ligan förlag ger ut skönlitteratur, konstböcker och rollspelsböcker, både i Sverige och internationellt. Några av deras mest kända rollspel är Nordiska väsen (som är baserat på Johan Egerkrans kritikerrosade bok med samma namn), Ur varselklotet (vinnare av fem ENnie Awards 2017), Flodskörden (baserade på Simon Stålenhags hyllade konstböcker med samma namn), Svärdets sång (vinnare av fyra ENnie Awards 2019), Mutant: År Noll, Coriolis – mörkret mellan stjärnorna, Symbaroum och ALIEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait