Xbox Series X/S har sålt över 100 000 kopior i Japan

Microsofts Xbox har aldrig riktigt gjort bra för sig i Japan, men nu verkar trenden ha vänt med deras nya Series X/S. Enligt ny data från Famitsu har konsolen sålt över 100 000 kopior i Japan.

För att jämföra siffror: Xbox One behövde fyra och ett halvt år på sig för att komma upp i 100 000 kopior. Series X/S behövde mindre än ett år för att nå samma milstolpe.

Om man delar upp dem i plattformar har Series X sålt 64 284 kopior medan Series S har sålt 38 307. Intressant nog är det en väldigt hög procent av kunderna som aldrig har ägt en Xbox-konsol förut.

Microsoft äger för tillfället en enda japansk spelstudio, Tango Gameworks, som bland annat är kända för att ha skapat The Evil Within (2014) och deras kommande spel, Ghostwire: Tokyo. De är intresserade av att köpa ännu en japansk studio och håller därför koll på marknaden.

Xbox och Xbox Series X/S

Xbox är ägt av Microsoft och skapades 2001. Efter att Atari Jaguar hade slutat sälja spel 1996 fanns det ett tomrum i den amerikanska spelmarknaden. Microsoft märkte detta och efter några år släppte de sin första konsol. Deras första konsol hette helt enkelt Xbox och följdes efterhand av Xbox 360, Xbox One och till sist Xbox X/S. Förutom att spela spel har man också alltid kunnat spela både CD-skivor och DVD-er på konsolerna.

Xbox X/S är den fjärde generationen av Xbox-konsoler och släpptes i november 2020. Konsolen är kompatibel med spel från Xbox One och till och med några från Xbox 360 och original Xbox. Några spel som släppts på Series X/S är Alan Wake Remastered (2021), Dead by Daylight (2020) och Yakuza: Like a Dragon (2021).

///

Om du vill veta mer om Xbox, Xbox X/S eller vilka spel som är aktuella just nu kan du gå in på deras hemsida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait