Diablo IV får ny spelregissör

Diablo IV:s nya spelregissör är Joe Shely, som förut har jobbat som den ledande designern i Diablo III.

Kommentar från Shely

”Som en designer som har jobbat på detta mörka, delade, öppna action/rollspel från allra första början är det en ära att få fortsätta visionen av Diablo IV som dess nya spelregissör. Det är med ödmjukhet som jag representerar teamet som har lagt hela sina hjärtan i det här spelet.”

Shely och Barriga

Shely är en veteran inom Blizzard. Han gick med i företaget 2005 och har jobbat på spel som World of Warcraft och Diablo III. Han ersätter den tidigare spelregissören Luis Barriga, som lämnade Blizzard efter beskyllningar kopplade till en stämning från Kalifornien som anklagade Activision Blizzard för att ha haft en arbetsmiljö fylld av sexuella trakasserier och diskrimineringar mot kvinnor.

Diablo-serien

Diablo-världen består av tre områden: änglarnas High Heavens, demonernas Burning Hells och människornas Sanctuary. Sanctuary och människorna som lever där skapades av rebellänglar och demoner som var trötta på det eviga kriget mellan deras folk. Änglar och demoner försöker ofta manipulera människor för att få mer makt att använda mot sina fiender. Diablo är en av dessa demoner.

I det första spelet är det spelarens uppdrag att förgöra Diablo. Genom att gå ner i staden Tristrams katakomber måste hjälten kämpa sig igenom varelser tagna från mänsklighetens allra värsta mardrömmar för att ta sig ner till djupet där Diablo väntar.

I Diablo II styr spelaren en helt ny karaktär. Spelaren karaktär från det första spelet misslyckades med att förgöra Diablo och nu har han återuppväckt sina bröder Baal och Mephistos. Tillsammans börjar de sprida sitt mörker över resten av Sanctuary.

Diablo III utspelar sig tjugo år efter Diablo II. Spelaren återvänder till Tristram, som nu heter New Tristram, för att undersöka en mystisk meteorit som har fallit ner på dess katedral och skapat en krater där odöda har börjat krypa fram för att terrorisera befolkningen.

1 Kommentar on “Diablo IV får ny spelregissör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait