Minecraft släpper Part II av Caves & Cliffs

Minecrafts största uppdatering någonsin, Caves & Cliffs, var så stor att Mojang beslutade att dela upp den i två delar. För några dagar sedan, under Minecraft Live, bekräftade Mojang att den andra delen av expansionen, som utvecklarna säger får spelet att kännas som Minecraft 2.0, kommer att släppas i slutet av 2021.

Caves & Cliffs Part II

Part II lägger till en helt ny världsgenerationssystem som tillåter för större världar än den vanliga Minecraft. Världen har en ökad höjd, så allting kan nu byggas i ännu större skala. Alla dina tidigare skapade världar kommer att kunna ”smälta in” i Caves & Cliffs Part II och därför dra nytta av det nya världsgenerationssystemet. Om du dock inte är redo för detta än kan du välja att fortsätta med det gamla systemet. Men när du väl är redo att gå framåt in i den nya generationen så kommer allt du har gjort att kunna komma med dig.

Spelare kan också se fram emot att få besöka nya grottor och att storleken på malmådrorna har blivit större.

Mojangs kommentar om uppdateringen

”Klättra uppför högre berg, upptäck komplicerade grottor och gräv fram stora malmådror. Upptäck gräsgrottor och droppstensgrottbiomer. Testa gränserna med den ökade världshöjden och res igenom den uppdaterade terrängen. Lys upp din värld med ljus och sätt sedan en av ljusen i en tårta för att fira att du blivit en mästare på både utforskning och klättring,” säger Mojang om den nya uppdateringen.

Minecraft

Minecraft är ett äventyrs- och byggspel som utvecklades av Markus Persson, grundaren av Mojang, innan han ens hade startat företaget. Spelet kom ut 2009 och blev ett världsfenomen väldigt fort på grund av den totala friheten som endast är begränsad av spelarens kreativitet. 2019, tio år efter att det först släpptes, hade spelet sålt över 176 miljoner kopior. Minecraft fortsätter att vara populärt än idag och det ser inte ut som att spelet kommer att dö på att bra tag än.

Caves & Cliffs Part I kom ut i juni som en gratis uppdatering till Minecraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait