Dave Oancea höll en Card Break för välgörenhet

Sportfantasten och verkställande direktören Dave Oancea samarbetade med kändisarna Mark Wahlberg, Mike Tyson, Snoop Dog, Steve Aoki, Dr. J och många fler för att få in pengar till välgörenhet i den största Card Break-auktionen någonsin, med sina förseglade 1986 FLEER Basketball-kortlådor i huvudrollen. Oancea fick in nästan en miljon dollar under eventet. De dyrbaraste korten i auktionen var 3 st Michael Jordan rookiekort (tillsammans värda mer än 600 000 dollar). Alla pengarna gick till kändisarnas respektive favoritvälgörenheter.

Om du inte vet vad en Card Break-auktion är för något: samlare och fans bjuder på lådor med samlarkort – som kan kosta allt från några få till hundratals dollar beroende på vilken ordning korten köps – och ser sedan på när deras köp öppnas live. Några dagar senare får de sin andel av korten i posten. Ofta är det samlarkort som auktioneras ut, som basketbollkort eller ishockeykort, men man kan också hålla Card Breaks-auktioner med spelkort som Pokémon Trading Cards och Magic the Gathering, eftersom de dubblar som spelkort och samlarkort.

Precis som när man köper samlar-/spelkort i förseglade förpackningar i affärer handlar Card Breaks främst om att ha tur. Folk vet inte vilka kort de har köpt förrän de öppnar paketen. Bara för att någon har köpt fler kort i ett paket betyder det inte att ett sällsynt kommer att vara bland dem. Det betyder bara att de har störst chans att få det OM det finns i lådan. Ibland går de med förlust när deras kort bara är värda några kronor. Ibland har de extrem tur och får tag på ett ytterst sällsynt kort värt tusentals kronor.

Du kan klicka nedan för att titta på när Oancea och kändisarna live-streamade auktionen på Youtube.

https://youtu.be/2ld2IkskC8E

Dave Oancea

Dave Oancea är vida erkänd som idrottsvärldens bästa bettingkonsult. Han fick smeknamnet Vegas Dave när han blev en av de få som någonsin har lyckats tjäna storkovan i Vegas. Det gick så långt att han till slut blev svartlistad i alla de stora bettingsalarna. Nuförtiden har han dragit sig tillbaka från aktiv betting och jobbar nu heltid med sitt företag It’sVegasDave, där han erbjuder mentorskap till klienter över hela världen.

Man kan ofta se honom som sportkonsult i amerikanska kanaler som ESPN, Fox Sports, Yahoo Sports, USA Today, Forbes och Showtime TV.

Hans signerade Trout Rookie Card Serial var nyligen på nyheterna när han sålde dem för 3,9 miljoner dollar och därmed slog försäljningsrekordet som förut hölls av ett 1909 Honus Wagner-kort.

Oancea har nästan 3 miljoner följare på sitt Instagramkonto.

1 Kommentar on “Dave Oancea höll en Card Break för välgörenhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait