The Walking Dead RPG är äntligen ute!

För några dagar kom äntligen The Walking Dead RPG ut på Fria Ligan. Rollspelet är nu tillgängligt på deras webbshop, i rollspelsbutiker över hela världen, som en Foundry-modul och som PDF-fil på DriveThruRPG.

Handling

Precis som i TV-serien och TV-spelen handlar inte The Walking Dead Universe Roleplaying Game om hur många zombies man kan döda eller hur många olika typer av kreativa vapen man kan skapa. I grunden har detta universumet alltid handlat om mänsklighetens verkliga ansikte och hur folk förändras, till det bättre eller sämre, i en apokalyptisk värld. Nu är det dags för rollspelare att göra de hårda val som karaktärerna på skärmen har fått göra i över ett decennium. Kommer du att fortsätta vara den du var innan världen gick under eller kommer du att behöva döda din mänsklighet för att hålla dig själv och de du älskar vid liv?

Två olika Modes

Det finns två olika sätt att spela rollspelet – Campaign Mode och Survival Mode. I Campaign Mode är det dina mål, val och resultatet av dina gruppansträngningar som skapar handlingen. I Survival Mode ställs du inför en farlig situation som måste hanteras omedelbart. Scenarier i Survival Mode innehåller ofta platser och karaktärer från TV-serien.

Year Zero Engine-systemet

The Walking Dead RPG använder sig av det hyllade Year Zero Engine-systemet, som även används i andra Fria Ligan-rollspel som ALIEN RPG, Blade Runner RPG, Tales From the Loop RPG, Mutant: Year Zero och Forbidden Lands. Precis som i de andra rollspelen har systemet blivit skräddarsytt för The Walking Dead-universumet.

Personerna bakom rollspelet

Rollspelets utveckling är lett av Tomas Härenstam, en av Fria Ligans grundare som även har gjort Alien RPG och Blade Runner RPG, och Nils Hivtze (Tales from the Loop RPG, Vaesen – Nordic Horror Roleplaying) som ledande författare, Gustaf Ekelund (Twilight: 2000 RPG) och Martin Grip (Alien RPG, Blade Runner RPG) som ledande konstnärer och Genuine Entertainments Joe LeFavi (Alien RPG, Blade Runner RPG, Dune, The Dragon Prince) som producent och varumärkeschef.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait