Reign of Terror är ute på Kickstarter

Lura din omgivning, gräv upp konspirationer och överlämna dina vänner till den hungriga giljotinen i Reign of Terror, ett nytt spel i stil med Mafia/Werewolf inspirerat av de verkliga händelserna och personerna inblandade i den franska revolutionen.

Handling

Fler och fler provinser har brutit ut i våld och anarki, och invånarna i Paris har börjat sjunka ner i en spiral av paranoia och rädsla. Konspirationer och förräderi verkar finnas överallt. Politiska grupper slåss över att få kontrollen över Konventionen medan journalisterna och demagogerna häller olja i elden för att hetsa upp de blodtörstiga folkmassorna. Revolutionen står inför dess största utmaning. Kan Frankrike räddas? Eller kommer revolutionen att uppsluka sig själv i den eskalerande tornadon av anklagelser och terror?

Hur du spelar

Reign of Terror är ett socialt spel för en stor grupp på runt 6-14 spelare plus en berättare. Spelet går ut på att större delen av gruppen ska ta reda på vilka personer som konspirerar mot dem. Precis som i Werewolf och Mafia görs detta genom röstning.

Spelet skiftar mellan dagfaser och nattfaser. Under dagfasen diskuterar hela gruppen med varandra om vad som har hänt och, om de har tillräckligt mycket information, välja att anklaga en person och starta en röstning i hopp om att eliminera den anklagade. Under nattfasen vaknar konspiratörerna upp och tar steg för att uppnå sina egna agendor.

Till skillnad från Werewolf/Mafia är Reign of Terror mer av en slowburn, där det inte är ovanligt att det tar flera rundor innan den första personen åker ut. Agendorna byggs upp långsamt, konspiratörerna kan skrämma sina motspelare för att få dem att rösta till deras fördel och kommittén kan utreda sina medlemmar samt spärra in eller ta bort deras maktposition. Allt detta leder till ett spel som långsamt men säkert bygger upp spänningen mer och mer tills den når en blodig klimax. Precis som en giljotin.

///

Läs mer om Reign of Terror på dess Kickstarter. Skynda på, för den är bara uppe några dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait