Remaken av Like A Dragon: Ishin kommer ut nästa år

Like A Dragon: Ishin var länge ett Yakuza-spel som västerländska fans drömde om att spela, men den fanns endast på japanska eftersom det inte blev lokaliserat som andra Yakuza-spel. Anledningen var att Masayoshi Yokohama, högsta ansvarig på Ryu Ga Gotoku Studio, ansåg att det var omöjligt att översätta spelets berättelse till engelska utan att förlora mycket av spelets själ, eftersom det är så mycket av det som är bundet till japansk historia, filosofi, koncept och lingvistiska ordlekar.

Efter ett långt arbete har nu äntligen lokaliseringsteamet fått ihop ett manus som kan användas till remaken av Like A Dragon: Ishin, som kommer ut nästa år. Det finns fortfarande några ord och termer som fallit bort, men i den engelska versionen kommer det att finnas ett specialsystem som kommer att bryta ner och förklara viktiga koncept och termer, så att det inte är hopplöst för de som inte vet så mycket om 1800-talets Japan att hänga med.

Handling

1867. Ryouma Sakamoto är i Kyoto under namnet Hajime Saitou för att leta på mannen som för ett år sedan dödade hans faderfigur, Yoshida Touyou, som var en politiker som försökte hitta ett slut på det orubbliga klassystemet i Tosa, Ryoumas hemstad. Det enda han vet om mannen är att han använder svärdstilen Tennen Rishi. Efter mer detektivarbete får han reda på att de enda svärdsmännen som utövar Tennen Rishi är med i gruppen Shinsengumi. Nu måste Ryouma infiltrera gruppen utan att avslöja sin rätta identitet, hitta gärningsmannen och göra upp med honom en gång för alla.

Fler Yakuza-spel på gång

Det är inte bara Like A Dragon: Ishin som Yakuza-fans har att se fram emot de närmaste åren. Yakuza-spinoffen Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name kommer ut på PC och konsoler 2023, och Like A Dragon 8, det nästa tillägget i huvudserien som nu följer Kasuga Ichiban efter att Kazuma Kiryu drog sig tillbaka, är planerad att komma ut 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait