Castlevania har fyllt 35 år

Spel-serien Castlevania har precis fyllt 35 år. Det var den 1 maj 1987 som Simon Belmont först slog sin piska i Nintendo Entertainment System. Från denna enkla början har det sedan kommit till nya huvudspel, spinoff-spel och TV-serier.

Huvudhandlingen i Castlevania-serien är att vampyren Dracula vaknar ungeför vart hundrade år och försöker ta över världen. I hans väg finns alltid Belmont-familjen, en grupp vampyrjägare som generation efter generation tränas för att möta Dracula när han vaknar. Från detta grundkoncept har det släppts 23 spel i huvudserien (varav fyra har separerats från tidslinjen), en reboot-serie kallad Lords of Shadow bestående av tre spel och ett antal spinoff-spel. Med andra ord har serien varit en stor succé under lång tid.

Inspirationer bakom Castlevania

Hitoshi Akamatsu hade många inspirationskällor som han tog del av när han programmerade Castlevania 1986. Först och främst var han ett stort fan av klassiska filmmonster, vilket är lätt att se i hans val att använda Dracula som huvudskurk i serien. Förutom Dracula visar han sin kärlek för filmmonster genom att använda en gigantisk fladdermus, Medusa, en mumie, Frankensteins monster och Döden som bossar i spelet, och alla småfienderna är även de inspirerade av monster från både filmer och böcker. Akamatsu har sagt att han hoppades att spelaren skulle få känslan av att vara i en monsterfilm när de spelade Castlevania.

Anledningen till att Belmonts har en piska som huvudvapen är för att Akamatsu är ett stort fan av Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. Han ansåg även att vapnet var passande den värld som han byggde upp.

Netflix-serien

Mellan 2017-2021 släppte Netflix en animerad adaption av Castlevania III: Dracula’s Curse (med element från Castlevania: Curse of Darkness och Castlevania: Symphony of the Night) som snabbt blev hyllad som en av Netflix bästa animerade serier. Om du inte har sett den och antingen är fan av Castlevania, kopiösa mängder blod, bra animation och superbt röstskådespeleri kan jag rekommendera alla fyra säsongerna på Netflix!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait