The Smurf – Mission Vileaf har kommit ut på konsoler

The Smurf – Mission Vileaf, Microids nyaste Smurf-spel, har varit tillgänglig till PC ända sedan den 26 oktober. För några dagar sedan släpptes den äntligen på Nintendo Switch, PlayStation 4 och Xbox One. Spelet kommer även att släppas på Xbox Series X/S och PlayStation 5 den 2 december.

Handling

I sitt mörka laboratorium har den ondskefulla trollkarlen Gargamel upptäckt en formel som tillåter honom att skapa en elak växt kallad Vileaf. Den här växten producerar så kallade ”Viletrap”-frön, som drar till sig smurfar och fångar upp dem i växtfällor. Men dessa Viletraps är också en stor fara för skogen eftersom de är väldigt giftiga, särskilt för sarsaparillfälten.

För att lösa den hemska situationen har Gammelsmurf beslutat sig för att hitta ingredienserna till ett botemedel kraftigt nog att förgöra Vileaf-växterna för all framtid och rädda alla de växter som har fått lida av dess framfart. Han är inte ensam i sitt uppdrag, utan tar även hjälp av Starksmurf, Smurfan, Glasögonsmurf och Kocksmurf. Dessa fyra karaktärer kommer att vara spelbara under spelets gång.

För att hjälpa smurfarna i sitt farliga uppdrag använder de ett väldigt användbart verktyg: Smurfizern. Smurfizern kan användas både för att ta hand om fiender som står i vägen för uppdraget och för att bota växterna som blivit smittade av Villeaf-växten. Detta verktyg kommer att vara nyckeln när du letar dig genom skogen, träsken och till slut Gargamels laboratorium.

Microids

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studier och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait