Nu har Kena: Bridge of Spirits kommit ut

Efter att ha blivit uppskjuten flera gånger har nu Kena: Bridge of Spirits äntligen kommit ut. Spelet släpptes den 21 september och går att spela på PlayStation 4, PlayStation 5 och PC.

Kena: Bridge of Spirits är ett enpersons action-/äventyrsspel som spelas i tredje person. Spelaren kontrollerar Kena, en ung andeguide med magiska förmågor.

Handling

Kena: Bridge of Spirits utspelar sig i en fiktiv by som huvudpersonen Kena reser till för att utföra sitt kall som andeguide. Byn, som fungerar som spelets hubvärld, är övergiven i början av spelet efter att ha blivit utslagen av en tragedi hundratals år tidigare. Under spelets gång restaurerar Kena byn bit för bit till dess forna glans.

I spelets värld finns det andar som hänger kvar i utrymmet mellan den fysiska världen och andevärlden eftersom de dog traumatiskt eller har någonting oavslutat i sitt forna liv. I hennes roll som andeguide försöker Kena förstå deras svårigheter och hjälpa dem att gå över till andra sidan.

Kena har ett ärr som sträcker sig från hennes hand ända till hennes skuldra. Ärret kommer från en traumatisk upplevelse med hennes pappa som utforskas under spelets gång.

Kena är inte den enda karaktären i spelet. Hon träffar bland annat de två unga syskonen Saiya och Beni, vars storebror, Taro, är en av de rastlösa andar hon måste hjälpa att komma till den andra sidan.

Spelmoment

I strid kan spelaren använda Kenas stav (som senare får förmågan att bli förvandlad till en pilbåge) för lätta, tunga och laddade attacker. Dessutom kan spelaren aktivera Kenas magiska pulsförmåga för att skydda henne mot fiender. Pulsförmågan kan även användas för att hitta intressanta föremål i spelarens närhet.

En av spelarens huvuduppgifter som Kena är att samla små andeföljeslagare, s. k. Roter. De kan utföra uppgifter som att lyfta föremål, anta olika skepnader eller distrahera fiender.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait