Hur du hittar billiga och prisvärda gamingdatorer

Att gamea från en riktigt bra dator förhöjer hela upplevelsen och gör det mycket roligare att spela. Det går snabbare, grafiken är bättre och datorn presterar helt enkelt bättre. Gamingdatorer kan vara väldigt dyra, men vi ska hjälpa dig att välja rätt. Det finns en del billigare guldkorn där ute och här kommer du att kunna läsa om hur du ska gå tillväga för att hitta en billig och bra gamingdator, avslutningsvis presenterar vi de märken vi tycker gör bäst gaming datorer.

Jämför olika tester

När du ska köpa en prisvärd dator är det bra att läsa olika tester som jämför billiga gaming datorer. Men du bör inte enbart konsultera ett test, utan flera olika tester för att sedan jämföra dem. Detta gör att du kommer kunna bygga dig en bättre bild av datorns styrka och svagheter

Dessutom är många av de produktrecensionerna man ser på nätet inte helt ärliga. Detta då det ibland finns reklamlänkar i recensionen. Sidan som recenserar får alltså betalt om en användare klickar in och köper en produkt efter att ha läst deras recension. Det säger sig självt att dessa inte alltid kommer vara helt ärliga.

Läser man flera olika jämförelser och recensioner kommer man kunna hitta de där guldkornen som är opartiska och ärliga, dessa kommer ge dig en bättre uppfattning. Generellt är det allra bästa att läsa recensioner på en produkt från privatpersoner då dessa brukar vara ärligast, men dessa brukar inte vara tillräckligt detaljerade när det kommer till just gaming datorer. När det kommer till fakta tester är benchmark-tester bäst.

Läs tester som använder sig av benchmarks

Som sagt var kan produktbeskrivningar vara vridna till att vara lite väl positiva. Därför är det allra bäst att hålla sig till ren fakta, då detta inte går att tumma på. Saker som exempelvis prestandan och ram-minnet är komponenter som bestämmer huruvida det är en bra gaming dator eller inte, och dessa siffror kommer direkt från tillverkaren och är med andra ord helt sanningsenliga. Det allra bästa när du letar efter en ny gamingdator är att se till att hitta  jämförelser av gamingdatorer som använder sig av becnhmarks då dessa test är baserade på prestanda och inte på personliga åsikter.

Benchmark-tester hjälper dig att ge en klar och tydlig bild av hur hög prestanda en dator har. Det gör det även enkelt att jämföra vilken som är bäs mellan olika gamingdatorer i och med att du enkelt kan kolla på vilken av datorerna som har fått högst betyg.

Viktiga komponenter att hålla koll på när du letar efter en ny gamingdator:

  • Processor
  • Grafikkort
  • Ram-minne
  • Portar
  • Krets
  • Hårddisk
  • Socket

Det finns även andra saker att vara uppmärksam på som till exempel chassit. Det är lätt att gå efter ett coolt chassi bara för att det ser snyggt ut. Gamingdatorer har utan tvekan de snyggaste chassin, men tänk på att det viktigaste i ett chassi är att det är bra luftflöde så att datorn inte bli överhettad. Det får dock inte vara stora lufthål då det kan gör att damm och smut kommer in, vilket kan skada datorn.

Exempel på tillverkare av gamingdatorer 

Shark Gaming

Shark Gaming är en populär tillverkare av gaming datorer och andra tillbehör. De använder sig av produkter med hög kvalitet som gamers världen över kan uppskatta.

HP är ett känt märke

HP känner nog de flesta igen, men de tillverkar inte bara “vanliga” datorer och laptops utan även gaming datorer. HP Pavilion TG är deras Gamingserie och där hittas både billiga gaming datorer men även riktiga monster som kan ta sig an alla spel du kan föreställa dig.

1 Kommentar on “Hur du hittar billiga och prisvärda gamingdatorer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait