Spela poker virtuellt med vänner i pandemin

Jag har alltid gillat att spela poker, särskilt med mina vänner. Att sitta ner en kväll, äta middag och sedan köra ett par rundor Texas Hold’em är ett enkelt nöje som inte heller kostar särskilt mycket.

Dessvärre är det inte möjligt på samma sätt nu under pandemin och även om man skulle kunna träffas är det långt ifrån säkert att alla känner sig bekväma med det.

Så i väntan på vaccinationerna finns det två alternativ. Antingen strunta i poker med vännerna, vilket är synd, eller köra virtuellt. Nu har jag testat att spela poker virtuellt ett par gånger och är överraskad över hur enkelt och hur kul det är.

Det slår dock inte den fysiska versionen, men det är ett fullgott alternativ när man inte kan träffas fysiskt (ett alternativ hade varit att sitta utomhus, men det lockar inte riktigt lika mycket).

Vi använder oss av Discord för att kunna prata med varandra och se varandra, men det finns förstås fler alternativ. Discord har några fördelar, som att ljudet är bra och att det fungerar bättre när flera råkar prata samtidigt. Men välj det ni tycker fungerar för er.

Sedan är det bara att hitta en pokerleverantör som kan erbjuda privata pokerrum. Några, som Svenska Spel, kräver förbeställning – vilket i sig inte är ett problem om man kan planera några veckor i förväg – men de flesta andra gör det inte.

När ni väl hittat rätt leverantör är det bara att sätta upp rummet, vänta in att den privata lilla turneringen startar och köra på. Vi brukar köra försnack någon timme innan och eftersnack efteråt. Det kan vara lite krävande att sitta still uppkopplad, så glöm inte boka in lite pauser mellan rundorna.

Lycka till!

2 Kommentarer on “Spela poker virtuellt med vänner i pandemin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait