Tetris-mästaren Jonas Neubauer har avlidit

Den 4 januari avled Jonas Neubauer, 39 år gammal. Den unge, sjufaldige Tetris-mästaren var vida känd som en av de bästa Tetris-spelarna i världen. Det har inte givits några detaljer om hans död förutom att det var någon form av medicinskt anfall.

Hans familj valde att använda Neubauers Twitter-konto för att ge information till hans fans några dagar efter att han hade avlidit. De skrev så här:

”It’s with a heavy heart that we deliver the terrible news that Jonas has passed away from a sudden medical emergency. He was the absolute best. We are devastated, overwhelmed with grief, and we already miss him dearly.”

Den officiella Tetris-twittern visade sin sorg över nyheten:

”This is a tremendous loss in so many ways. Jonas Neubauer was one of the greatest classic Tetris players of all time in skill, spirit, and kindness. Our hearts go out to his family and friends, and to the entire classic Tetris community, as we mourn his passing.”

Fans har uttryckt sin sorg över hans bortgång på sociala medier och har också hyllat honom för den positivitet och upplyftande atmosfär han skapade på tävlingsscenen.

Några av Jonas Neubauers bedrifter

Neubauer vann 7 Classic Tetris World Championship-tävlingar och var särskilt duktig på NES-versionen av Tetris. Han vann de fyra första tävlingarna från 2010 till 2013 och sedan tre gånger i rad från 2015 till 2017.

På sin Youtube-kanal laddade Neubauer upp klipp på några av sina bästa matcher och gav tips till andra spelare. Han var också med i en dokumentär, Ecstacy of Order: the Tetris Masters, som handlade om hur några av världens bästa Tetris-spelare startade mästerskapen för att en gång för alla ta reda på vem som var den bästa Tetris-spelaren.

///

Till Jonas Neubauers familj och vänner: jag är så ledsen för er förlust.

Och jag vill säga detta till alla hans fans: Ha respekt för de han lämnar efter sig. Jag vet att detta borde vara självklart, men ibland glömmer folk bort att kändisar har familj och vänner som behöver bearbeta förlusten och därför kanske inte vill svara på fansens frågor förrän de själva är redo. Detta måste respekteras. Visa din sorg, men låt dem också ha sin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait