Nya DreamHack event: DreamHack Open Featuring Fortnite

DreamHack kommer att hålla en antal Fortnite-turneringar, som tillsammans har fått namnet DreamHack Open Featuring Fortnite. Den första turneringen börjar i juli och sedan kommer det vara en turnering varje månad under resten av året. 1,75 miljoner dollar kommer att delas ut i år: 250 000 varje månad. Vem som helst som spelar på en nordamerikansk eller europeisk server kan vara med: eventet är inte invite-baserat.

DreamHack Open Featuring Fortnite är ett event som liknar tidigare event som DreamHack Winter och DreamHack Anaheim, med skillnaden att turneringarna sker ifrån det egna hemmet. Men i ett försök att skapa lite normalitet i dessa bisarra tider kommer DreamHack att sända matcherna live på Twitch med expertkommentering från deras kompetenta team i bakgrunden.

”Vi har stor erfarenhet när det gäller att hosta öppna Fortnite-turneringar, som vid DreamHack Winter och DreamHack Anaheim för bara några månader sedan,” sade Michael Van Driel, chef på DreamHack. ”Trots att vi för tillfället inte hostar några stora samlingar är vi väldigt glada att hålla i vad som säkert kommer att vara några fantastiskta online-event. Vi ser fram emot framtiden.”

Första turneringen

Den första turneringen blir av den 17-19 juli (EU+Östra Nordamerika) och den 24-26 juli (Västra Nordamerika). Turneringen är ett solo-event med tre omgångar. Först blir det två kvalificeringsrundor där alla spelarna samlar poäng under tio matcher. Du kan anmäla dig till båda grupperna, men om du kvalificeras redan i första rundan så får du inte ställa upp i den andra omgången. De 250 bästa spelarna från de båda grupperna går vidare till semifinalen och gör samma sak om igen. De 100 bästa spelarna från den gruppen går vidare till finalen, som består av 8 matcher.

///

Du kan hitta mer information om DreamHack Open Featuring Fortnite på deras hemsida. Där kan du få reda på mer om hur turneringarna kommer att vara strukturerade, hur du anmäler dig, bestämda turneringsdatum m.m.

Ha så roligt!

1 Kommentar on “Nya DreamHack event: DreamHack Open Featuring Fortnite

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait