Fria Ligan släpper illustrerad version av The Dunwich Horror vid Halloween

Fria Ligan och Design Studio Press har precis avslöjat att en illustrerad utgåva av HP Lovecrafts ikoniska berättelse The Dunwich Horror, med illustrationer av den hyllade konstnären François Baranger, kommer att släppas den 26 oktober, lagom till Halloween.

The Dunwich Horror är en klassiker inom amerikansk skräck. Barangers version är en vackert inbunden bok i 262×350 mm folioformat, med bilder i full spridning som gör sitt bästa för att väcka liv i den värld som Lovecraft målat upp med sina fängslande ord.

Om The Dunwich Horror

Dunwich, Massachusetts. En avlägset belägen by som har försvunnit i djupet av den ogästvänliga landsbygden med sina mörka, björnbärstäckta dalar. I detta avlägsna samhälle berättas det fortfarande uråldriga historier om häxor, och märkliga underjordiska ljud ekar ibland under kullar täckta av mystiska stencirklar.

På en isolerad gård föder den enfaldiga Lavinia Whateley ett barn, Wilbur, vars far är okänd. Gamle Whateley, Lavinias far, uppfostrar Wilbur trots lokalbefolkningens misstro – deras rädsla ökar ytterligare när barnet växer upp snabbare än vad som är normalt och får ett mer och mer motbjudande ansikte ju äldre han blir. Rykten om häxkonst har alltid cirkulerat om gamle Whiteley, och efter hans död verkar Wilbur, som vuxen man, fast besluten att öka mängden av ogudaktig kunskap.

För detta ändamål reser han till Miskatonic University i Arkham för att låna kopian av den olycksbådande Necronomicon som finns i dess berömda bibliotek. Professor Armitage, som förstår sin besökares illvilliga avsikter, vägrar att låna honom boken. Fast besluten att få tag på boken försöker Wilbur bryta sig in i biblioteket på natten, vilket utlöser en rad tragiska händelser…

Om HP Lovecraft

HP Lovecraft är en gigant inom skräcklitteratur och populärkultur. Sedan 1920-talet har hans noveller och romaner förtrollat generationer och varit grunden för otaliga spel, serier, romaner, skivor och filmer. Hans novell The Dunwich Horror, skriven 1928 och först publicerad i Weird Tales 1929 är en av hans mer kända verk.

///

Om du är intresserad av denna vackert illustrerade skräckklassiker kan du klicka här för att förbeställa den på Fria Ligans webbutik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait