The Last of Us Part II

Sedan man i december 2016 tillkännagav att det skulle komma en uppföljare till The Last of Us så har det blivit ett flertal förseningar, och releasedatumet har flyttats fram flera gånger. Det senaste beskedet är att spelet kommer att släppas  19 juni, och vi får hålla tummarna att det blir så.

Föregångaren The Last of Us släpptes 2013, och spelet utspelade sig i en postapokalyptisk värld. Vi fick följa Joel och Ellie som kämpade mot zombieliknande varelser. Spelet hyllades för många saker, bland annat för spelets manus och grafik samt röstskådespeleri och musik. Spelets såldes i mer än 1,3 miljoner exemplar bara första veckan och efter drygt ett år hade mer än åtta miljoner exemplar sålts. Det här är även ett av de mest prisbelönta spelen någonsin, med bland annat mer än 240 utmärkelser som ”årets spel”. 

Nu kommer alltså uppföljaren. I The Last of Us II, som utspelar sig några år senare, ligger fokuset främst på Ellie. Joel och Ellie lever tillsammans med andra överlevare i Jackson, Wyoming. Men när en våldsam händelse plötsligt bryter lugnet så ger sig Ellie av för att utkräva rättvisa och få ett avslut.

Det första spelet blev alltså mycket populärt och nu väntar många otåligt på efterföljaren. Men den stora frågan är om den kommer att lyckas överträffa det första spelet? Det får vi, förhoppningsvis, veta 19 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait